Part of the Do'a Iftitah

"Verily my solats, my ibadah, my life and my death I surrender to Almighty Allah, Creator and Lord of all the worlds. Never will I associate anything with Him. So am I commanded and I am of those who are Muslims."

Read N Write Ad

The Muslim Bloggers Alliance

The Muslim Bloggers Alliance
Bringing Muslim Bloggers Together

Monday, July 02, 2012

Bloggers seMalaysia! Memperkenalkan Postimage.org ~ Image Hosting Percuma, Tanpa Had, Akaun Kekal!

Assalamualaikum Blogger2 seMalaysia!

Pernahkah anda sakit hati terkejut melihat imej2 yang anda telah memuatnaik ke dalam ruang artikel2 anda tiba tiba sudah tiada kerana perkhidmatan 'image hosting' yang anda gunakan telah memadamkan imej2 anda kerana anda tidak 'log in' ke akaun anda sekurang kurangnya sekali sebulan?



Saya tergerak menulis artikel ini untuk memperkenalkan perkhidmatan www.postimage.org yang menyediakan perkhidmatan 'image hosting' secara percuma, tanpa had simpanan dan keperluan 'log in' selalu selepas membaca keluhan rakan Blogger Cikgu Nasir tentang masaalah yang dihadapinya setelah akaun simpanan gambar Bloggernya telah penuh!

Silalah mendaftar diri anda segera di www.postimage.org, sebuah portal 'image hosting percuma'. 


Sebelum memuatnaik gambar2 kesana, sila 'compress'kan imej2 yang anda hendak memuatnaikkan ke blog anda terlebih dahulu menggunakan Microsoft Office Picture Manager dan 'save'kan ia didalam fail baru.

Kemudian daftar masuk ke akaun percuma anda di www.postimage.org menggunakan fail2 imej yg telah di'compress'kan saiznya.

Portal ini tak ada tarikh luput simpanan gambar2 kita TIDAK SEPERTI Photobucket, Uploadingit.com dsbnya.

Flickr pun ada had simpanan sama seperti akaun Blogger.com atau Picasa.

Saya dah serik menggunakan perkhidmatan2 tersebut di atas. 

Sakit hati saya bila tengok banyak artikel2 lama saya dah tak ada gambar2 yg dimuatnaik menggunakan perkhidmatan2 tsb kerana gambar2 saya itu telah dipadamkan perkhidmatan2 itu bila diri terlupa nak log in sekurang2nya sekali sebulan!

Saya mengesyorkan www.postimage.org kerna ia tak memerlukan semua itu dan gambar2 kita kekal selamat didalam simpanannya.


Selamat mencuba! 


Wassalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh!
Haji Zainol Abideen @ Blogger Mahaguru58
Bandar Tun Razak
Cheras, Kuala Lumpur
*Artikel ini merupakan satu makluman khas demi keperluan rakan2 Blogger Mahaguru58!
Post a Comment