Part of the Do'a Iftitah

"Verily my solats, my ibadah, my life and my death I surrender to Almighty Allah, Creator and Lord of all the worlds. Never will I associate anything with Him. So am I commanded and I am of those who are Muslims."

The Muslim Bloggers Alliance

The Muslim Bloggers Alliance
Bringing Muslim Bloggers Together

Tuesday, April 08, 2008

MB Selangor Tan Sri Khalid pula pening pasal babi!

Apalah nasib MB Selangor yang baru, Tan Sri Khalid Ibrahim kerana giliran dia pula yang nak kena pening kepala pasal babi?

Iyalah binatang haram itu punya pasal, Menteri menteri besar dah ramai yang terpalit busuk pekungnya kerana terpaksa bergelumang dengan natijah politik akibat permasaalahan yang terbit akibat isu penternakan babi secara haram di Melaka dan sekarang secara sah di Kuala Langat, Selangor?

Menurut Tan Sri Khalid projek ladang penternakan babi di Kuala Langat secara sah dengan peruntukan RM100 juta itu telah sedia diluluskan oleh Menteri Besar BN Selangor yang lalu, Datuk Seri Khor Toyo!

Apakah sudah jadi satu bala bencana bagi mereka yang menjadi Menteri Besar atau Ketua Menteri sesebuah negeri didalam Malaysia ini untuk dibebankan dengan masaalah babi?

Apa apa pun kita kena juga fikirkan bahawa bukan Islam tetap akan memerlukan bekalan babi mereka dan ladang ternakan babi di Kuala Langat yang di luluskan Kerajaan Selangor sebelum ini?

Nampak gaya Pak Khalid kena tahan napas sekejap dan kendalikan babi babi Selangor pula, ye?

Cobaan!