Part of the Do'a Iftitah

"Verily my solats, my ibadah, my life and my death I surrender to Almighty Allah, Creator and Lord of all the worlds. Never will I associate anything with Him. So am I commanded and I am of those who are Muslims."

The Muslim Bloggers Alliance

The Muslim Bloggers Alliance
Bringing Muslim Bloggers Together

Friday, November 07, 2008

Gus Dur Bekas Presiden Indonesia Murtad?

Astaghfirullahalazhim!

Sudah terang lagi bersuluh bahawa Abdul Rahman Wahid ini sudah murtad dengan ertikata sebenarnya!

Apakah orang sebegini yang mahu diambil sebagai 'Tuan Penasihat' oleh Pemimpin Agung Parti Rakyat Malaysia?

Na'uzubillahiminzalik!

Awas Muslimin dan Muslimat Malaysia akan kesan kemurtadan ini dan apa pengaruhnya nanti terhadap insan yang mahu ditabalkan sebagai pemimpin agung kerajaan Pakatan Rakyat Malaysia!

Saya sokong perubahan kerajaan demi keadilan sejagat tetapi bersumpah akan memerangi barangsiapa yang ada agenda untuk memurtadkan sesama agama dengan saya!

Wallahi! Wabillahi! Watallahi!

Demi Allah Subhanahu Wa Ta'ala dan Rasul Sallalahu Alaihi Wassallam!

Muslimin dan Muslimat Malaysia wajib mengutamakan Allah Subhanahu Wa Ta'ala dan Muhammad Sallalahu Alaihi Wassallam serta kekal berpegang teguh pada Tali Allah yakni Agama Islam sebenar dan tidak taksub terhadap mana mana manusia yang diharapkan sebagai pemimpin kerana manusia ini boleh berubah hati budinya sehingga sanggup murtad dan menggadai agamanya demi kerusi kuasa politik yang bersifat sementara ini!

Terkutuklah pemimpin politik Muslim yang sanggup mengkhianati amanah dan harapan Ummah terhadap mereka!

Saya akan sokong barangsiapa diantara pemimpin pemimpin Muslim yang jujur terhadap suruhan Allah Subhanahu Wa Ta'ala dan anjuran Rasulullah Sallalahu Alaihi Wassallam dan saya bersumpah akan menentang dan memerangi mana mana pemimpin baik politik mahupun agama yang mengkhianati Ummah di Malaysia ini!

Petualang seperti Gus Dur ini wajib kita tentang dan pemerintah agama di Indonesia wajib bertindak berhadapnya jika benar benar memegang kepada amanah Allah Subhanahu Wa Ta'ala!