Part of the Do'a Iftitah

"Verily my solats, my ibadah, my life and my death I surrender to Almighty Allah, Creator and Lord of all the worlds. Never will I associate anything with Him. So am I commanded and I am of those who are Muslims."

The Muslim Bloggers Alliance

The Muslim Bloggers Alliance
Bringing Muslim Bloggers Together

Wednesday, May 20, 2009

Muhammad Aiman Irfan, cucu saudara Atok Mamu.

Assalamualaikum semua.


Muslim cilik diatas yang petah membacakan Surah Al Fatihah dan do'a doa' lazim adalah cucu saudara saya Muhammad Aiman Irfan, anak sulung Kartina Muhammad dan Muhammad Azmir bermastautin di Telok Kumbar, Pulau Pinang.


Ibu Aiman @ Kartina Muhammad adalah anak saudara saya.Aiman adalah seorang anak pintar yang belajar di Tadika Islam dahulu.


Kini ia sudah pandai membaca ayat ayat suci Al Quranul karim dan juga menghafal do'a do'a lazim.


Kebolehannya ini kekadang mengalahkan orang orang tua didalam penghayatannya terhadap maksud kandungan ayat ayat suci dan do'a do'a yang dihafalnya.

Atok Mamu adalah nama glamor yang diberikan kepada saya oleh Muhammad Aiman Irfan. Irdina adalah adik Aiman dan dua beradik ini sangatlah rapat dan mesra di antara satu sama lain. Si Irdina ini akan mengajuk setiap apa sahaja yang disebut atau dilakukan abangnya. Macam ada 'echo' saja bila si Aiman bercakap. Hehehehehehe...

Marilah bersama sama saya mendoakan kesejahteraan mereka sekeluarga.


Amin Ya Rabbal Alamin.