Part of the Do'a Iftitah

"Verily my solats, my ibadah, my life and my death I surrender to Almighty Allah, Creator and Lord of all the worlds. Never will I associate anything with Him. So am I commanded and I am of those who are Muslims."

The Muslim Bloggers Alliance

The Muslim Bloggers Alliance
Bringing Muslim Bloggers Together

Monday, August 10, 2009

7 Eleven and other convenience stores are liquor stores!

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh.

Blogger anakbukitgantang has a point when she says that there seems to be a growing trend lately by some parties to desensitize the nation into accepting certain decadent ways of lifestyles that go contrary to the official religion of this nation.

Whether one realizes it or not, all the recent brouhaha over the Selangor MBSA confiscation of beer being sold at the Shah Alam 7 Eleven store and the subsequent political backlash unleashed by the Selangor DAP Exco top gun Ronnie Liu when he protested against the beer raid does fall into the category of attempts to desensitize the masses into accepting that the selling of alcohol without a license is permissible in the State of Selangor.

Why am I not surprised?

Hello!!! Isn't South East Asia's largest brewery operating at will in Selangor for all these years?

Carlsberg Brewery is also headed by 3 prominent Malays and amongst them is a royal chap from Negri Sembilan who missed being appointed as the State's Yang Di Pertuan Besar by a whisker recently!!!

We even have a Selangor Chief Minister who says that it's okay to sell beer in the state!

No worries Ronnie! You and all the Pakatan fellows can Yam Seng as you please because the YAB Tan Sri Khalid Ibrahim, your favorite can do guy is all for beer to be sold and consumed at the people's own discretion!

As long as Pakatan rules Selangor, you guys can hic hic your way as you please! :)

MBSA has to know that you and all those who are the Executive Councillors of the Kerajaan Negeri Selangor are way up above all local councils and No One can Say No to whatever you guys wanna say or do?

The earth must shake as and when your Excellencies trod upon it and flower petals must be strewn before your Gracious Ones when you pass before the quivering civil servants!...

Why the hell am I starting to blabber fairy tales and fables here?

Ahhh...getting desensitized lah....

Aiyaa....look at what the Pakatan Taikors have made me do?

Start seeing mirages because of their awesome powers and extraordinary high stations!!!

Have to cut down reading all these self pompous anonymous cowards hiding behind these socio-political blogs claiming to speak for the people?

Yeah right!

Cowards who spew filth and venom as they please but when the going gets tough, they delete their blogs and hide!!!

To hell with these vermin of the cyberspace!

We would be wasting precious time catering to their bloated egos when we can devote the remaining moments of our life to something better like improving ourselves in precious`Ilm and our Amals.

May Almighty Allah give these cowards their dues here on Earth and in the Akhirat as well!

Ameen Ya Rabbal Alameen.

8 comments:

armouris said...

info tentang minum arak kat sini - Penyalahgunaan Arak

Maarof said...

Mahaguru,

I believe the issue started not in 7-Eleven Shah Alam, but in another brand of convenient store. I know 7-Eleven stores in Seremban sells alcoholic drinks i.e. beer, shandy and stout but they don't sell them in Muslim majority areas e.g. Ampangan and Paroi.
I think the issue at Shah Alam (and other places too) is about the sale of 'non-intoxicating liquor'. Sale of 'intoxicating liquor i.e. brandy, whiskey and wine' is cotrolled and licenced by a Lembaga Lesen Eksais under the Ministry od Finance. I wrote something in my blog.

MAHAGURU58 said...

Thanks armouris,

Good info there bro. :)

MAHAGURU58 said...

Assalamualaikum Tn Hj Maarof,

Jazakallah di atas kesudian Tn Hj meninggalkan komen dan merujuk kepada tulisan Tn Hj mengenai arak di laman blog Tn Hj.

Saya faham apa yang terkandung dan tersirat disebalik kata kata Tuan.

Kefahaman tentang kedudukan sesuatu perkara itu memang penting tetapi bagi pendapat saya tidak moleh para pekerja Muslim di kedai kedai serbanika seperti 7-11 itu terpaksa mengendalikan minuman minuman keras di kedai tempat bekerja mereka itu.

Saya pernah berwawancara dengan mereka dan rata rata tidak suka terpaksa menjual arak semasa bertugas.

Kerajaan perlu menyiasat perkara ini dan memberikan jalan keluar dari masaalah pekerja pekerja Muslim 7 11 dan lain lain perniagaan makanan dan minuman yg melibatkan penjualan arak ini.

Anak Perelih said...

Mahaguru 58 menulis :
" We even have a Selangor Chief Minister who says that it's okay to sell beer in the state!

No worries Ronnie! You and all the Pakatan fellows can Yam Seng as you please because the YAB Tan Sri Khalid Ibrahim, your favorite can do guy is all for beer to be sold and consumed at the people's own discretion!

As long as Pakatan rules Selangor, you guys can hic hic your way as you please! :)"

Untuk pengetahuan Mahaguru58... masalah penjualan beer di 7-11 seksyen 8 tu sudah sedia ada sejak mula mula 7-11 dibuka di situ - 8 tahun dahulu...(saya tinggal di seksyen 8 selama 13 tahun)... iaitu sejak UMNO/BN memegang kuasa.. semasa itu AJK surau seksyen 8 (surau yang ditutup oleh Khir Toyu kerana aktif dengan ceramah dan kuliah)telah berkali kali komplen dan menulis surat kepada MBSA/ADUN/MP 7-11 dll tetapi semuanya tiada tindakan. MBSA/MP dan ADUN shah alam tak ambil pot langsung.. senyap sunyi... sampai dikatakan, surau yang ditutup, bukan penjual arak tu... Tapi bila PR perintah, ianya dibincang dan diperdebatkan jalan penyelesaiannya... ada tindakan positif dan ianya lebih baik (far better) dari zaman UMNO/BN....

Apabila pengerusi AJK surau menulis surat kepada MBSA baru baru ini, MBSA melakukan tindakan merampas beer itu... tetapi Ronnie Liu mengatakan ianya tidak sah kerana beer ditakrif sebagai bukan arak dibawah undang undang kastam dan eksais yang dibuat oleh UMNO/BN sendiri kerana kandungan alkohol adalah kurang dari 8%. Lesen arak ini adalah dibawah bidang kuasa kastam dan eksais... (selain dari ketidakfahaman Ronnie Liu tentang Islam, tapi yang Khir Toyo tu dah Islam tapi buat buat tak paham macam mana pula???)

jadi saya berpendapat, kata kata Mahaguru yang pemimpin PR "all the Pakatan fellows can Yam Seng as you please because the YAB Tan Sri Khalid Ibrahim, your favorite can do guy is all for beer to be sold and consumed at the people's own discretion!" dan "As long as Pakatan rules Selangor, you guys can hic hic your way as you please! " haruslah dituju kepada Khir Toyo dan puak puak UMNO/BN kerana selama ini tak ambil peduli/pot akan penjualan beer serta kilang Carlsberg serta Guiness dibina dan dibenarkan beroperasi semasa zaman UMNO/BN perintah. Saya merasakan Mahaguru58 tersalah orang untuk menulis satu penghinaan seperti itu. Nampak sangat Mahaguru58 tidak meneliti isu ini dan apa yang berlaku selepas PR perintah dengan teliti... dan nampaknya sejak kebelakangan ini, Mahaguru dilihat telah "dibeli" oleh UMNO seperti apa yang dikatakan oleh Tulang Besi dari Malaysiawaves.

MAHAGURU58 said...

Anak Perelih,

Saudara nak fitnah saya dibeli oleh UMNO ke apa terpulang lah sebab apa sahaja yang saya cakap akan diputar oleh saudara dan yang sekepala dengan saudara.

Ingat lah saudara bahawa fitnah tanpa bukti akan memakan saudara sendiri.

Saudara nak bersekongkol dengan mereka yang menggadaikan agama, terpulang kepada saudara.

Agaknya saudara ada masaalah pandangan sebab tak nampak saya menegur pihak BN dan Kesultanan Melayu sekian lama ni?

Sebelum menambah dosa dan menghilangkan barakah diri saudara dengan membuta tuli memfitnah saya dengan mengikut kesemberonoan mangkok hayun yang lain, saya harap saudara akan bermuhasabah diri dahulu dan teliti balik akan tempelak saya terhadap siapa sebenar nya didalam artikel di atas?

Saya menulis demi Islam bukan demi politik murahan baik UMNO mahupun PAS atau PKR?

Apatah lagi dengan Kaffir yang lain yang Pakatan Penyamun dan Penyangak dokongan saudara memporakperandakan kedudukan ummah di tanah air ini?

Kita ketemu di Padang Mahsyar nanti.

Saya tak akan maafkan sesiapa sahaja yang memfitnah saya tanpa bukti!

Saya serahkan kepada Allah Subhanahu Wa Ta'ala untuk memberikan hukuman setimpal kepada saudara dan konco konco saudara.

Menulis mencaci maki orang secara bersembunyi tandanya apa?

Bukan bacul namanya seperti orang orang yang sefikrah dan menyamar seperti saudara?

Dedahkan lah identiti jika saudara terdiri dari orang orang yang benar?

Ini sama saja dengan bangsat bangsat yang menggelarkan diri mereka sebagai sjsandteam.wordpress atau makkal.org memaki hamun orang tetapi dayus menyembunyikan diri!

Minta maaf le.

Saya tidak akan melayan pengecut pengecut sebegini lagi.

La haula wala quwwata illa billah hal aliyyil adzhim bil sultanik!

DR ADALAT KHAN said...

I wanted to buy 7 Eleven Franchise in Ipoh located in Muslim Populated are Medan Gopeng. As a Muslim I told the 7 Eleven to remove Alcohol and Condoms only then I can buy. They flatly refused and said that though the area is Muslim populated but the sale of liquor is high so they would not remove these items. Why 7 Eleven is not sensitive to the needs of Muslims in Malaysia

MAHAGURU58 said...

Assalamualaikum Dr.Adalat.

The day that 7 Eleven and all other service industries start being sensitive to us Muslims will surely be a day to remember?

Yet I doubt that such a day will dawn in my lifetime nor yours.

To those who see this life as their only, our Islamic principles and creed mean nothing to them.

We are Muslims, who believe in the 5 realms.

1. The Yaum Al Ruuh (World of Spirits.
2. Yaum al Rahim @ Life in the Womb.
3. Yaum al Duniya @ Life here on Earth.
4. Yaum al Barzakh @ The Realm of the Grave.
5.Yaum al Akhirat @ The Hereafter.

The Kaffirs, Musyriqs and Munafiqs are ignorant about these realities so they focus more about their wants and needs in this mortal world.

As Muslims, we must stay firm on our ideals and live as best as we can according to the dictates of Allah Subhanahu Wa Ta'ala and His Final Messenger, Muhammad Sallalahu Alaihi Wassallam.

Stay focused and strive for excellence in our Iman and Amals.

Do not get or allow ourselves to be distracted by the Kuffars.