Part of the Do'a Iftitah

"Verily my solats, my ibadah, my life and my death I surrender to Almighty Allah, Creator and Lord of all the worlds. Never will I associate anything with Him. So am I commanded and I am of those who are Muslims."

The Muslim Bloggers Alliance

The Muslim Bloggers Alliance
Bringing Muslim Bloggers Together

Monday, September 14, 2009

Chow Kit Market in KL ~ A haven for Indonesian traders. Video Documentary by Mahaguru58 Productions.

2 comments:

al-lavendari said...

Salam Tuan.

1. t.kasih atas usaha menerbitkan video tersebut.
2. terlior juga tengok kueh dan buah2an tu.
3. "crawler" tu agak laju, slow sikit elok juga.
4. jgnlah "upset" sangat dgn gerakan "sapu Malaysia" tu. yang terlibat adalah penunjuk perasaan upahan dan "pendek akal". bilangan mereka pun tak sebanyak mana. presiden mereka pun dia tak hormat. "what do you expect".
5. pasal peniaga tu, pasti ada yang akan menyalahkah kerajaan kerana membiarkan ... tapi siapa yang pajakkan lesen/permit tu "in the first place".

MAHAGURU58 said...

Wa'alaikumsalam tuan al -lavendari.

Saya ni masih belajar lagi cara cara menerbitkan video.

Segala teknik dan pengaturcaraan video ni saya dok guna akal sendiri je.

Baru berjinak masuk belajar Multimedia dan Web Design di sebuah kolej swasta di Ampang Point, Selangor.

Baru lepas belajar HTML dan CSS.

Sekarang ni nak mula belajar Adobe Dreamweaver.

Akan saya betulkan mana mana yang perlu sebaik saya menguasai ilmu ilmu post production berkenaan.

Faktor usia dan kewangan saja yang menjadi penentu kebolehan menggarap video video berkualiti.

Ingin berguru dengan Saudara Hanief yang dok terbitkan video video canggih di hanief.blogspot.com dan di akaun You tube beliau di www.youtube.com/malaysianews.

Tak tahu lah samada dia sanggup ngajar?