Part of the Do'a Iftitah

"Verily my solats, my ibadah, my life and my death I surrender to Almighty Allah, Creator and Lord of all the worlds. Never will I associate anything with Him. So am I commanded and I am of those who are Muslims."

The Muslim Bloggers Alliance

The Muslim Bloggers Alliance
Bringing Muslim Bloggers Together

Monday, January 04, 2010

Anwar Ibrahim + Gereja + Sokong Kristian guna 'Allah'...Begini sudahnya mantan pejuang ABIM? Astaghfirullahal adzhim....

4 comments:

AntiHipokrit said...

Salam Tuan,

Sehebat Barsisa, penyudahnya mampus di tangan Iblis. Inikan Anwar Attartuk.. Semoga Umat Islam celik mata..

Abdullah said...

Salam Tuan,
Saya petik dari satu Blog, mungkin begitu kerana politik adalah juga satu sembahan bagi politikus..."Lalu terlupalah rakyat Malaysia ke mana menghilangnya enjin jet pejuang F 5-E kita, siapa yang bertanggung jawab menghilangkannya, siapa dalang amat berkuasa dan durjana yang menggunakan ilmu David Copperfield menghilangkan enjin jet itu, apa modus operandi yang diguna pakai dan sebagainya.

Begitu juga dengan isu gula. Ketika kita sedang bersarapan dengan teh tarik kurang manis, kita terlupa seketika tentang kekurangan gula di dalam cawan kerana hati sedang dibakar oleh amarah kepada Hakim Mahkamah Tinggi dan Herald-The Catholic Weekly.

Kini apabila negara dipesongkan dan tertumpu kepada isu kalimah Allah, Perdana Menteri, Menteri Pertahanan dan Menteri Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan boleh tidur lena kerana isu enjin jet hilang dan gula naik harga tidak dibincangkan lagi oleh masyarakat. Apabila Mahkamah Rayuan yang Ketua Hakimnya adalah ahli Umno kelak membuat keputusan menolak penggunan nama Allah seketika nanti, Umno akan kelihatan sebagai pemenang yang memperjuangkan isu yang mereka sendiri besar-besarkan itu.

Dan selepas isu penggunaan kalimah Allah ini selesai, kita pun sudah lupa kepada isu enjin jet F 5-E yang hilang dan gula dalam minuman yang kurang manis itu.

Selepas isu kalimah Allah ini selesai, Najib bolehlah mengucapkan terima kasih kepada Ketua Pengarang majalah Herald dan Hakim Mahkamah Tinggi, Datuk Lau Bee Lan kerana peranan besar mereka yang berjaya menghilangkan isu enjin jet yang hilang dan isu kehilangan kemanisan gula."


http://pendikargunung.blogspot.com/

Mr feckry said...

Siang iman, malam kufur.

Sedihnya dengan perkara ni. Dimanakah sebenar pejuang islam yang tulen?

Apakah kita kena redha saja yang kiamat sudah hampir?

Apakah kita hanya mampu pasrah saja dengan ketiadaan pemimpin islam sejati?

alunbm said...

Salam Tuan,Pada saya tidak ada bezanya baik Umno atau PR,dua-dua tak bolih pakai...Bercakap tentang isu kalimah ALLAH ini berlandaskan platform politik masing2.Sepatutnya isu ini dicantas lebih awal tapi pemerintah UMNO hanya memandang sebelah mata,MAKA terimalah akibatnya apa yang ada pada hari ini!!!.