Part of the Do'a Iftitah

"Verily my solats, my ibadah, my life and my death I surrender to Almighty Allah, Creator and Lord of all the worlds. Never will I associate anything with Him. So am I commanded and I am of those who are Muslims."

The Muslim Bloggers Alliance

The Muslim Bloggers Alliance
Bringing Muslim Bloggers Together

Wednesday, May 11, 2011

'Pandikutti!' sumpah saya tarak cakap itu macam sama Najib ' ~ Anwar


Zaman sekarang zaman multimedia beb. Susah mahu lari selepas cakap sesedap mulut!

8 comments:

sgray said...

ANTARA rahmat barakah dan IStidraj.Yang mana satu ya habib yang sedang menimpa Annuar dari segala Anugerah yang Allah berikan kepadanya?

MAHAGURU58 said...

Sudah termaklum bahawasanya kita ini akan menerima pembalasan diatas setiap apa yang kita kerjakan.

Seandainya kita menganiaya sesiapa, maka bersedialah untuk menerima pembalasan dari Allah Subhanahu Wa Ta'ala secara tunai di Akhirul Zaman ini.

Sesungguhnya do'a orang yang teraniaya tiada hijab diantara ia dengan Rabbul Alamin.

Kita saksikan sahaja akan episod episod seterusnya.

mosea said...

Memang benar DSAI ada mengungkap perkataan tersebut tetapi ia bukan ditujukan pada Najib. Ini bezanya.
Cuba kita renung dan dengar kontek bahas beliau. Dia kata ini betul "Pandikuti". Tak de pula ungkap kata Najib tu Pandikutii.

Maarof said...

Siapa yang desperado? Tengok diri sendirilah, Anwar.

usabukata said...

kat video ni, rupa macam dia, suara macam dia, gaya macam dia tapi bukan dia. dia kat tempat lain sedang update status twitter & facebook.

usabukata

manfrommachap said...

How often, in your postings, have you sigh the word "sheeesh"whenever your are appalled at a certain happening. Your sigh may be more subtle sounding than Anwar's "Pandikutty" but in both cases, it's just a mere sigh and that is just about it. And knowing how he has been treated, I can understand the severe sigh from Mr. Anwar.

hishas said...

siapa pandikutti? dalam berita TV3 tuduh dia panggil PM sbg pandikutti.. tapi takde pun dalam video ni.. en zainol dah edit ker?...

MAHAGURU58 said...

hishas,

Kekadang malas kita nak tegor akan keterlepasan pandang orang seperti tuanhamba.

Cepat benar nak menuduh kita edit le begitu begini le!

Itu video orang beb. Kita tak ada nak usik hak orang.

Cuba pasang telinga betul betul dan tonton pada saat tayangan minit 1:42.

Kalau tak dapat dengar juga, nasihat saya gi periksa dengan doktor ENT.

Mudah2an sembuh.

Insya Allah.