Part of the Do'a Iftitah

"Verily my solats, my ibadah, my life and my death I surrender to Almighty Allah, Creator and Lord of all the worlds. Never will I associate anything with Him. So am I commanded and I am of those who are Muslims."

The Muslim Bloggers Alliance

The Muslim Bloggers Alliance
Bringing Muslim Bloggers Together

Wednesday, May 25, 2011

Siapakah 'Tuan'? Siapa pula yang dok jadi 'hamba'? Ustaz Kazim EliasSoalan soalan yang tak ramai orang Melayu berani bertanya? 


Alhamdulillah, ada juga lelaki beriman, berilmu pengetahuan, warak dan bertaraf ustaz berceramah dan menyampaikan maklumat yang berasaskan kebenaran!!!


Setiap kenyataan Yang Mulia Ustaz Kazim Elias adalah realiti yang setiap warga Negeri Negeri Tanah Melayu ini wajib maklum dan mengaku akan keadaan semasa di Semenanjung Tanah Melayu Malaysia ini.


Jangan lupa sejarah tuan tuan dan puan puan!


Ini adalah Tanah Melayu. Ciptaan Allah Subhanahu Wa Ta'ala untuk anak bangsa Melayu yang berasal dari Rumpun Nusantara.


Masyarakat Malaysia harus sedar dan terima hakikat sejarah ini. Tak kira bangsa mana sekalipun.


Yang India berasal dari Negara India dan Cina dari China. Ini hakikat!


Tidak ada didalam negara lain didalam seantero dunia, kemudahan yang diberikan kepada kaum imigran seperti diberikan didalam Negara Malaysia ini.


Ustaz Kazim Elias Al Hafiz berkata yang benar.


Hamba sokong pandangan dan pendapat beliau ini.


Semoga Allah Subhanahu Wa Ta'ala memelihara Ustaz dan mengurniakan kepada beliau kebaikan didunia ini dan juga di Akhirat nanti.


Amin Ya Rabbal Alamin.

4 comments:

basry said...

Ceramah yang baik dan menepati realiti. Semoga lebih yang mengaku dirinya ramai ulama yang bersikap tegas dan berani seperti beliau.

Farhan said...

http://www.youtube.com/watch?v=gEVbldm5FZs

saya ada dengar ceramah ustaz fitri, kita dulu orang melayu masuk islam pedagang arab, india dan cina.

jadi sekarang bila kita dah islam, adakah tugasan kita perlu meyakinkan kebenaran islam.

CuteOven said...

Syukur Alhamdulillah....
KEEP UP Ust Kazim Elias...

panjihitam said...

Hmm..kalau x slp petikn siri ceramah ni brtajuk "Daulat Tuanku"..mmg brdesupp isi ceramahnya..tiada bias pd mana2..brckp benar walaupn phit..Sy cdgkn kpda Tok Mamu agar dpt mmbuat sedikit liputan @ temubual brsama2 Uztaz Kazim & pusat pndidikn tahfiz Al Barakah kelolaan beliau di manjoi & dpt dimuatkn di dlm blog Mahaguru58 ni..beliau pd msa ini sering di tohmah oleh org2 brkiblatkn politik shinggakn ada msjid2 mghentikn khidmat beliau utk mngajar..keluhan beliau dpt dilihat melaui siri2 ceramah trkini..org2 seperti beliaulh yg patut kita sokong & bela krana brani brckp benar wlaupn dihdpn pemerintah...tq (sekadar cadagn ).