Part of the Do'a Iftitah

"Verily my solats, my ibadah, my life and my death I surrender to Almighty Allah, Creator and Lord of all the worlds. Never will I associate anything with Him. So am I commanded and I am of those who are Muslims."

The Muslim Bloggers Alliance

The Muslim Bloggers Alliance
Bringing Muslim Bloggers Together

Sunday, June 26, 2011

Malaysiakini, SUARAM, IRI dan NDI dibiayai NED/CIA ~ Buktinya!

Saudara /Saudari, warga Malaysia sekelian,


Berapa ramaikah diantara kita yang sedar akan agenda CIA @ Central Intelligence Agency ~ Agensi Perisikan Pusat Amerika untuk menerobos negara negara didunia ini dengan cara membiayai mana mana pihak yang boleh mereka gunakan untuk menjayakan perancangan Washington menguasai dunia melalui proksi proksi mereka?


Didalam kajian saya tentang penglibatan NED/CIA yang begitu lantang membantah tindakan undang undang negara kita terhadap Anwar Ibrahim, saya menjumpai bukti kukuh akan cara NED/CIA membiayai pihak pihak seperti Mkini Dotcom Sdn Bhd, yang menjalankan operasi Malaysiakini sebuah portal siber anti kerajaan Malaysia, penyebar segala berita negatif mengenai Malaysia dan membuka ruang dan peluang bagi pemaki hamun, pencerca nesta Agama Islam dan Umat Islam seMalaysia disebalik topeng kebebasan bersuara!


Begitu juga dengan pembiayaan NED/CIA untuk SUARAM, sebuah NGO yang turut aktif sentiasa mengutuk dan mencari kesalahan KERAJAAN MALAYSIA sejak ia ditubuhkan. 


Lihatlah buktinya disini:

Malaysia

Malaysia
International Republican Institute (IRI)
$400,000
To enhance the ability of Malaysian political parties to better represent their constituents. IRI will strengthen the ability of parties to conduct and utilize public opinion research in platform, policy, strategy, and message development, and will strengthen the ability of parties working in Sarawak to identify and respond to constituent needs in advance of the upcoming state assembly elections.
Mkini Dotcom Sdn Bhd
$100,000

To strengthen independent media in Malaysia. Mkini Dotcom Sdn Bhd will support the development of an online media outlet providing professional and responsible coverage of issues and news often ignored or distorted by the mainstream media.
National Democratic Institute for International Affairs (NDI)
$322,500
To strengthen the skills of recently-elected members of parliament and state legislatures in communications, constituent outreach, and understanding of parliamentary rules and procedures. NDI will work with local organizations to create public platforms including civic information fairs, public discussion forums, and websites to facilitate interaction between citizens and elected officials.
Suara Inisiatif Sdn Bhd (SUARAM)
$85,000

To promote human rights in Malaysia. Suaram will organize human rights campaigns on the issues of the Internal Security Act, the right to trial, refugees, and migrant workers. Suaram will also continue to issue its annual survey and evaluation of the human rights situation in Malaysia.
The grant listings posted here are from the 2009 Annual Report, published in June 2010.
Anwar Ibrahim dibuktikan sebagai salah seorang yang terlibat secara terus dengan usaha NED/CIA untuk menjalankan 'regime change' @ satu bentuk pengolahan istilah untuk menghalalkan kerja kerja jahat puak NED/CIA ini untuk menjatuhkan mana mana kerajaan yang tidak akur kepada kehendak dan kemahuan rejim mereka di Washington! 


Klik disini untuk melihat bukti keterlibatan Anwar Ibrahim dengan NED/CIA!


Saksikan bukti bagaimana Anwar diraikan oleh NED/CIA dimana Anwar membacakan kenyataannya menghina negara kita Malaysia dipersada antarabangsa:



Lihat pula siapakah dia disebalik agenda BERSIH 2.0 didalam video berikut:


Masihkah anda mahu menyokong Ambiga Sreenevasan dengan BERSIH 2.0 nya?  

10 comments:

redbox said...

salam..saya rasa nuar and the gang dah patut masuk ISA sbb dah melibatkan pihak luar utk campur tangan urusan negara. ni namanya pengkhianat. apa pon boleh tak mahaguru58 join forum sim. kat sana tu byk sgt org yg ajak perhimpunan bersih tu..saya ni tak pandai berdebat.ni adalah contoh forum sim tu..

http://taipingmali.blogspot.com/2011/06/fw-sim-perlu-info-kes-murtad-lina-joy.html

MAHAGURU58 said...

Wa'alaikumsalam,
Sebenarnya saya tak berapa gemar berdebat dengan cybersniper kerana ianya umpama membuang masa dengan orang orang yang jumud, halimunan dan tak berani mendedahkan identiti mereka.

So, thanks for the suggestion but I am not interested.

Wassalamualaikum.

ibnuhusain said...

salam tuan..saya tak jumpa kaitan NED degan CIA..tolong fahamkan saya..

terima kasih

manfrommachap said...

Dear Brother Zainol,

Thank you for the revelation but I do sense something amiss here don't you think so? In all fairness, as immensely required in islam and is so much emphasised by our beloved prophet, don't you think that you should also airs the view of those you accuse of especially brother Anwar himself. Why do you get yourself so intimidated by this to the extent that you have suddenly lost your balance especially so when our religion requires us to be benevolent and fair.

I see it with my own eyes and hear it with my own ears how the mainstream media , blatanyly and daily, do unjust to a faction of people in this country to the extent that I simply could not watch the daily news as it has become more of the ruling government propaganda that a simple news. By that alone, is enough for me to say that there need to be a revolutionary reform reform and if it needs a Bersih to do it, so it shall be.

Iced Nyior said...

Celah mana NED berkait dengan CIA?

MAHAGURU58 said...

Assalamualaikum Ibnu Hussain dan Iced Nyior,

Memandangkan soalan anda berdua adalah sama, maka ingin saya menjawab secara am dan ditujukan kepada anda berdua.

Pertama sekali, bilamana hendak mencari jawapan kepada mana mana isu yang ditimbulkan oleh mana mana blogger mahu pun media perdana ataupun swasta, maka saya sarankan untuk menggunakana Google Search.

Didalam isu kaitan NED dengan CIA, maka taip saja 'NED and CIA connection'.

Maka akan keluar lah pelbagai link kepada artikel artikel yang berkaitan.

Url yang akan keluar selepas anda taip begitu adalah : http://www.google.com/search?q=NED+and+CIA+connection&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t

Cari url yang ada kaitan dengan soalan anda.

Yang boleh diyakini adalah url laman yang boleh dipercayai seperti
Wikipedia.

http://en.wikipedia.org/wiki/National_Endowment_for_Democracy

Cuba baca keterangan diakhir peranggan tersebut.

'The National Endowment for Democracy, or NED, is a U.S. non-profit organization that was founded in 1983 to promote US-friendly democracy by providing cash grants funded primarily through an annual allocation from the U.S. Congress.[1] Although administered as a private organization, its funding comes almost entirely from a governmental appropriation by Congress and it was created by an act of Congress. In addition to its grants program, NED also supports and houses the Journal of Democracy, the World Movement for Democracy, the International Forum for Democratic Studies, the Reagan-Fascell Fellowship Program, the Network of Democracy Research Institutes, and the Center for International Media Assistance. It has been accused by both right-wing and left-wing personalities of interference in foreign regimes, and of being set up to legally continue the Central Intelligence Agency's prohibited activities of support to selected political parties abroad.[2]'

NED adalah kesinambungan usaha CIA untuk meneruskan agenda mereka untuk menyokong parti parti politik atau pertubuhan pertubuhan tertentu didalam mana mana negara asing yang mereka kehendaki untuk menjayakan program mereka untuk menubuhkan kerajaan kerajaan boneka yang akur kepada kehendak dan perintah White House di Washington.

Ada banyak lagi laman laman web lain yang menerangkan tentang peranan NED sekarang ini meneruskan kerja kerja Central Intelligence Agency Amerika Syarikat.

Selamat mengkaji!

MAHAGURU58 said...

Baca laman web ini juga untuk memahami kaitan NED dan CIA didalam mencorakkan kerajaan kerajaan negara negara asing didunia:

http://www.informationclearinghouse.info/article4332.htm

Red Hammer said...

Mahaguru58,

Thanks for this crucial information; I do hope the Malaysian Authority is aware. If they don't, you should forward this to them. If they do, why are they still keeping quite about this?

-JJ-

Syazwan said...

mungkin sebab gomen n opposition guna kuasa yahudi gak...... cuma purak2 tak nak bising... sebenarnyer kita nama je merdeka pon actually colonization still ada dari british... ini semua keje freemason... maaf kalau statement saya menyinggung org.. kita kalau boleh berbincang ler cara baik... ini kemungkinan yerr... pendapat saya sendiri.. dan jangan percaya statement saya bulat2, marilah kaji bersama2

Syazwan said...

mahaguru85,
saya telah baca dan lihat keseluruhan video nih, terkilan juga rasanye... ya seperti Red Hammer ckp.. kalau benda baik saya rasa benda ini perlu dihebahkan..
"I do hope the Malaysian Authority is aware. If they don't, you should forward this to them. If they do, why are they still keeping quite about this?"