Part of the Do'a Iftitah

"Verily my solats, my ibadah, my life and my death I surrender to Almighty Allah, Creator and Lord of all the worlds. Never will I associate anything with Him. So am I commanded and I am of those who are Muslims."

The Muslim Bloggers Alliance

The Muslim Bloggers Alliance
Bringing Muslim Bloggers Together

Monday, June 20, 2011

Zulkifli Noordin dedahkan rahsia disebalik perancangan BERSIH 2.0
Ikutilah pendedahan peguam Zulkifli Noordin tentang rahsia disebalik perancangan protes jalanan BERSIH 2.0 pada 9hb Julai nanti!

YB Zul mengaku bahawa beliau adalah diantara mereka yang merancang protes jalanan Reformasi pada tahun 1998 dan seterusnya. 

"Memang ada perancangan mencetuskan ketidakstabilan politik dengan merancang supaya ada pihak yang tertentu melempar 'molotov cocktail' membakar dan merusuh semasa protes supaya media antarabangsa akan mengambil gambar dan video untuk disiarkan keseluruh dunia untuk memburukkan nama negara kita" Zulkifli Noordin.


Kita tengok sajalah apa akan berlaku 9 Julai nanti?

2 comments:

lordapes said...

This comes from a person who was VERY CLOSE to Anwar.

How can a person (read:fanatics) who haven't even chat with Anwar still believe and support him?

Thanks for the vids.

hamsor said...

SIASAT ZUL NORDIN

Pihak polis diminta menyiasat kenyataan yang dikeluarkan oleh Ahli Parlimen Bebas Kulim Bandar Baru iaitu YB Zulkifli Nordin berkaitan kononnya Anwar Ibrahimlah individu yang mengarahkan beliau dan beberapa orang melakukan onar ketika era Reformasi tahun 1998. Ucapan beliau telah dipetik oleh media upahan UMNO iaitu TV3 semasa beliau berceramah di Penaga, Pulau Pinang dan disiarkan sewaktu slot Buletin Utama malam semalam.

Dalam ceramahnya, beliau mengaku kononnya Anwar Ibrahim telah menyuruh beliau dan beberapa pimpinan lain sewaktu itu membuat huru-hara di ibu kota, membakar Masjid India dan sebagainya. Ucapan ini jelas menunjukkan bahawa beliau mengaku bertanggungjawab terhadap huru-hara yang terjadi ketika itu dan bukannya mereka yang berdemonstrasi sedangkan ketika itu umum mengetahui perhimpunan pastinya berjalan dengan aman sekiranya tanpa gangguan dan provokasi pihak polis

Dewan Pemuda PAS Pusat (DPPP) yakin tujuan beliau tidak lain tidak bukan hanyalah untuk memburuk-burukkan Himpunan Bersih 2.0 yang akan berlangsung pada 09 Julai ini. Mengapa beliau menunggu sehingga 13 tahun baru nak membongkar kejadian ini.? Mengapa selama ini beliau mendiamkan diri? Kalau benarlah kononya arahan itu datangnya daripada Anwar Ibrahim ketika itu, bagaimana beliau seorang yang cukup bijak hal undang-undang boleh menjadi ‘pak turut’ yang setia membabi buta? Ini membuktikan beliau seorang yang boleh digelar ‘sesumpah’ kerana akan berubah warna mengikut persekitaran tertentu. Beliau lupa yang kemenangan yang beliau perolehi di Parlimen Kulim Bandar Baru adalah disebabkan kebangkitan rakyat susulan Himpunan Bersih yang diadakan pada November 2007 dahulu.

DPPP akan membuat laporan polis berkaitan isu ini dan berharap pihak polis menjalankan siasatan dengan telus tanpa ada menyebelahi mana-mana pihak. Pihak polis harus menjalankan siasatan yang menyeluruh terhadap dakwaan ini. Jangan hanya bertindak kepada satu pihak sahaja sedangkan gaji Polis dibayar oleh rakyat bukannya UMNO/BN. Kepada YB Zul Nordin, berhentilah daripada menjadi ‘badut sarkas’ UMNO/BN.

YB Ust.Firdaus Jaafar
EXCO Dewan Pemuda PAS Pusat