Part of the Do'a Iftitah

"Verily my solats, my ibadah, my life and my death I surrender to Almighty Allah, Creator and Lord of all the worlds. Never will I associate anything with Him. So am I commanded and I am of those who are Muslims."

The Muslim Bloggers Alliance

The Muslim Bloggers Alliance
Bringing Muslim Bloggers Together

Monday, July 04, 2011

BERSIH 2.0 ~ Halal atau Haram? Hukum berjuang dibelakang Ambiga

Aa'uudzu biLLah himinasy Syaitan nir rajiim
Aku berlindung diri dengan Allah dari syaitan yang direjam!


Bismillahirrahmanirrahim
Dengan nama Allah, Maha Pengasih, Maha Penyayang.


Apa pandangan Ustaz Fathul Bari? Seorang ilmuan Salafi tentang perancangan puak puak yang kebanyakannya terdiri dari ahli ahli dan penyokong parti berlabel Islam turut sama mahu berdemonstrasi menentang Kerajaan Malaysia sekarang ini dengan berpimpinkan seorang kaffir harbi ~ Ambiga Sreenevasan!


Ambiga Sreenevasan yang terkenal dengan perjuangannya menentang kerajaan berteraskan umat Islam dan memperjuangkan kebebasan untuk murtad dikalangan umat Islam yang jahil atau lemah didalam aqidah mereka seperti didalam kes Azalina Jailani @ Lina Joy.


Takkan sebegitu jahil puak puak ini yang tidak menghiraukan sejarah permusuhan Ambiga dan kelompoknya terhadap kita, umat Islam di Malaysia?


Apakah sudah kemaruk sangatkah mereka ini yang berlabelkan parti politik Islam sehingga sanggup berpakat dengan golongan manusia kaffir harbi sama serupa dengan perangai Syaitan Laknatullah untuk menjatuhkan Kerajaan sedia ada tanpa menunggu peluang mereka didalam pilihanraya umum yang ke 13 tak berapa lama lagi?


Saya cuma boleh memperingatkan sesama Muslim melalui laman blog ini supaya mengambil kira akan segala kemungkinan yang akan berlaku nanti bilamana ratusan ribu manusia membanjiri jalan jalanraya di-ibunegara kita Bandaraya Kuala Lumpur ini jika pada tanggal 9hb Julai ini berlaku juga perhimpunan haram BERSIH 2.0?


Apa natijahnya nanti pada mereka yang turut berdemo membuta tuli tanpa mengetahui agenda sebenar Ambiga Sreenevasan dan Mat Sabu serta pucuk pimpinan PAS serta rakan sepakat mereka didalam Pakatan Pembangkang?


Penggunaan istilah 'Pakatan Rakyat' itu adalah haram dari segi undang undang negara kita kerana mereka tidak mendapatkan izin penggunaan istilah tersebut dari Pendaftar Pertubuhan, Kementerian Dalam Negeri, Kerajaan Malaysia.


Tidak semua rakyat berpakat dengan puak puak ini yang memperjuangkan agenda kaffir harbi harami Laknatullah!


Agenda Lim Kit Siang, Karpal Singh, Teresa Kok dan segala mereka yang memerangi Agama dan umat Islam secara halus dan terbuka sudah sekian lama didedahkan oleh para pejuang Islam melalui media perdana dan sosial seperti didalam blog blog dan portal maya.


Sepertimana dijelaskan oleh Ustaz Fathul Bari dan kebanyakan ilmuan agama kita yang lain bahawa adalah haram bagi mana mana umat Islam bersekongkol dengan puak kaffirin untuk menjatuhkan dan menghapuskan kuasa kepimpinan Islam didalam Kerajaan Malaysia.


Hadis Sahih Riwayat Ta'rif Abi Tamima bahawa Jundab Radhiallahu Anhu menyampaikan bahawa ia telah mendengar Rasulullah Sallalahu Alaihi Wassallam bersabda:


"Barangsiapa yang menyusahkan masyarakat dengan membuat angkara dan menimbulkan kesusahan, maka ianya akan disusahkan dan disulitkan keadaan nya oleh Allahu Ta'ala!"
Mereka yang berbuat demikian adalah menjadi pencacai Ambiga Sreenevasan dan gerombolan IFCnya yang senantiasa berusaha untuk menjahanamkan kuasa dan kedudukan umat Islam seMalaysia.


Semenanjung Tanah Melayu ini sahaja yang masih tinggal sebagai benteng terakhir untuk umat Islam kekal hidup bebas aman selesa menjalani kehidupan secara Muslim dirantau Asia ini.


Walaupun agak ramai yang sudah hanyut leka didalam kehidupan yang jauh dari tuntutan Ad Deenullah didalam suasana kehidupan moden berciri cirikan kebebasan cara hidup Barat kerana sudah kaya raya dan bersenang lenang hasil pencapaian mereka di alam duniawi kapitalis, masih kukuh institusi keagamaan didalam hati dan sanubari kebanyakan umat Islam di Tanah Melayu ini.


Sepatutnya umat Islam seMalaysia bersatu teguh membangunkan tamadun Islam berciri cirikan warisan Melayu yang bersejarah tetapi hari ini sudah ramai yang termakan umpan dan hasutan Iblis Iblis Laknatullah didalam bentuk golongan manusia manusia kaffir seperti Ambiga dan sekutu sekutu nya didalam gabungan haram BERSIH 2.0.


Pihak Suruhanjaya Pilihanraya @ SPR sudah menjelaskan dengan panjang lebar akan hakikat ketelusan sistem pilihanraya negara kita sehingga membolehkan Pakatan Pembangkang berjaya mempengaruhi para pengundi warganegara Malaysia untuk beralih memilih mereka didalam 5 buah negeri di bumi semenanjung ini.

Masih mahu menuduh SPR tak bersih ke?


Hanya mereka yang tamak gelojoh kemaruk gila babi untuk berkuasa dan menyapu bersih segala perwakilan diperingkat DUN dan Parlimen sanggup menjayakan agenda kaffir laknatullah sahaja yang akan terus menuduh SPR begitu!


Apakah mereka yang mahu melembukan diri sendiri bersedia menjadi pencacai penyebab kehancuran negara kita dengan membuta tuli memenangkan agenda jahat Ambiga dan sekutu sekutunya?


Hayati pesanan bernas dan tepat didalam lagu nyanyian Datuk M.Nasir didalam video khusus ini yang amat relevan dengan suasana sekarang:

Demi Allah Subhanahu Wa Ta'ala dan Rasul Sallalahu Alaihi Wassallam, setiap Muslim yang waras sepatutnya memerangi mereka ini dengan segala kudrat yang ada!


Jangan sekali kali kita sanggup untuk menjadi talibarut kuffar!