Part of the Do'a Iftitah

"Verily my solats, my ibadah, my life and my death I surrender to Almighty Allah, Creator and Lord of all the worlds. Never will I associate anything with Him. So am I commanded and I am of those who are Muslims."

The Muslim Bloggers Alliance

The Muslim Bloggers Alliance
Bringing Muslim Bloggers Together

Sunday, July 24, 2011

Bila penzina dibiar berleluasa, Malaysia bakal ditimpa bencana!!!!


Assalamualaikum semua. 


Wahai ikhwanul muslimin na wal muslimat sekelian,
Hayatilah intipati ceramah agama oleh Yang berbahagia Ustaz Mohd Kazim Elias yang membentangkan masaalah moral yang sedang menghancurkan negara kita sedikit demi sedikit.


Ustaz Kazim menempelak sekelian pihak yang mengambil mudah akan natijah zina yang sedang berleluasa didalam negara kita hari ini.


Walau sudah terang lagi bersuluh akan kelakuan mereka yang sudah didedahkan sebagai penzina tegar, masih tak malu lagi terus berkedudukan sebagai pemimpin parti politik dan exco kerajaan negeri.


Inilah yang dikhabarkan Rasul Sallalahu Alaihi Wassallam bahawa di Akhirul Zaman akan ada keadaan dimana yang dilantik menjadi pemimpin masyarakat dan negara akan terdiri dari mereka yang terburuk dari kalangan kita.


Ada pula ulamak cap ayam yang boleh menghalalkan perbuatan maksiat sebagai masaalah peribadi pemimpin terkutuk berkenaan.


Ustaz Kazim tidak berseloka tentang musibah ini. Sekiranya masyarakat kita masih dok nganga dan terus menyokong membuta tuli akan malaon malaon ini, maka bersedialah semua menanti bala bencana turun menimpa bumi kita.


Tambah pula dengan pemimpin kerajaan yang bacul untuk menguatkuasakan undang undang ciptaan manusia apatah lagi undang undang dan Syariat Allahu Ta'ala!

1 comment:

Wan Sharif said...

mungkinkah pada mulanya mereka mencari redha Allah dan setelah dikaburi kuasa dan matabenda mereka sudah berpaling dan mencari selain dari redha Allah?