Part of the Do'a Iftitah

"Verily my solats, my ibadah, my life and my death I surrender to Almighty Allah, Creator and Lord of all the worlds. Never will I associate anything with Him. So am I commanded and I am of those who are Muslims."

The Muslim Bloggers Alliance

The Muslim Bloggers Alliance
Bringing Muslim Bloggers Together

Sunday, July 17, 2011

Saga Hill @ Bukit Apek, Cheras, KL ~ Ingin jelajah kesana satu hari nanti


Bilamana saya menonton video memaparkan keindahan alam semulajadi Saga Hill @ Bukit Apek, Cheras, KL terbitan waynehor1974, saya merasa sungguh teringin sekali untuk pergi menjelajah hutan simpan ini satu hari nanti.


Cara beliau menyunting dan mengadunkan muzik latarbelakang serta sudut sudut penggambaran yang dibuatnya amat bagus! Ia membuatkan saya mahu  menjelajah Bukit Saga @ Bukit Apek didalam waktu terdekat nanti. Jika ada rakan rakan blogger yang mahu turut sama lagi bagus?


Suasana keheningan dan bunyi bunyi margastua yang hidup didalam hutan semulajadi ini semestinya dapat membantu kita menghilangkan tekanan hidup di kotaraya Kuala Lumpur yang serba mencabar.


Memang bagus jika dapat pergi mengambil gambarfoto flora dan fauna di hutan simpan yang masih terpelihara ini? 


Semoga terus dipelihara keadaan semulajadi hutan belantara kita agar dapat terus dinikmati setiap warga sepanjang masa.


Insya Allah!

2 comments:

Small Hiker said...

Mahaguru, please let me know when you go there. I'd like to join. I have never been there as yet. Perhaps after Syawal!

lah said...

Salam TG,
Dengar cerita pencinta alam di Kuantan ni, air terjun Berkelah dekat Semuji pun dah tak jernih dan sejuk dek kaki balak diraja dihulunya..