Part of the Do'a Iftitah

"Verily my solats, my ibadah, my life and my death I surrender to Almighty Allah, Creator and Lord of all the worlds. Never will I associate anything with Him. So am I commanded and I am of those who are Muslims."

The Muslim Bloggers Alliance

The Muslim Bloggers Alliance
Bringing Muslim Bloggers Together

Tuesday, September 06, 2011

Perutusan Aidilfitri 1432H/ 2011M Tuan Guru Prof Dato Dr Harun Din Al Haj


Perutusan Aidilfitri ini dirakam pada 17hb Ramadhan yang lalu. Prof sebenarnya belum sembuh sepenuhnya dari penyakit jantung yang sedang dihidapi beliau.


Saya ada menelefon Prof untuk bertanyakan khabar keadaan kesihatan beliau dan Prof memaklumkan bahawa rawatan lanjutan mungkin perlu beliau dapatkan di Hospital Stanford, USA dimana beliau pernah dirawat sebelum ini.


Saya pohon tuan/puan sesama Muslim turut bersama saya mendoakan Prof agar disembuhkan Allahu Rabbi kerana ia masih kita perlukan untuk membimbing umat ini ke arah kebaikan dan kejayaan Islam dibumi tanahair kita khususnya dan dunia antarabangsa amnya.


Prof adalah satu satunya pemimpin Islam yang berada didalam dunia politik tanahair yang masih boleh dituruti nasihatnya.


Yang lain itu ada masaalah sikit.


Ambillah pengajaran dan nasihat yang disampaikan Prof didalam perutusan Aidilfitrinya ini dan manfaatkan didalam kehidupan kita semua.Taqaballahu Minna Wa Minkum!


Minal Aidzin Wal Fa'idzin.

2 comments:

Mr feckry said...

Semoga Allah memberi syifa ke atas Tuan Guru, kerana tuan guru banyak mengajar erti syifa' pada masyarakat dan amnya kepada pelajar-pelajarnya.

S.A.Hamid said...

Tuan,
Perutusan Prof memang baik tetapi sekarang perahu yang dinaiki hampir tenggelam. Minta pulanglah kepangkal jalan. Tinggalkan golongan yang boleh dikatakan melampau, bersamalah kita membina negara Islam Malaysia yang sebenar. Marahkan nyamok janganlah dibakar kelambu itu. Jadilah manusia yang normal jangan jadi manusia hipokrik. Teguran saya adalah ikhlas kerana Allah.