Part of the Do'a Iftitah

"Verily my solats, my ibadah, my life and my death I surrender to Almighty Allah, Creator and Lord of all the worlds. Never will I associate anything with Him. So am I commanded and I am of those who are Muslims."

The Muslim Bloggers Alliance

The Muslim Bloggers Alliance
Bringing Muslim Bloggers Together

Friday, November 04, 2011

Khidmat Farmasi HQ Tabung Haji Makkah Terbaik! ~ Hj Adnan bin YaacobSaya bertemu Tuan Haji Adnan bin Yaacob, salah seorang jamaah haji tahun ini secara kebetulan tatkala saya baru je selesai mendapatkan ubat sakit tekak bagi diri saya dari petugas Farmasi Ibupejabat Tabung Haji di Abraj al Janadiriyya, Makkah al Mukarramah.


Beliau sedang berkata bahawa beliau amat berpuashati dengan kepantasan perkhidmatan kaunter farmasi berkenaan maka saya secara spontan terus keluarkan kamera kompak saya dan terus memohon keizinan Hj Adnan bin Yaacob yang mengaku berasal dari Kelantan untuk dirakam penghargaan nya itu terhadap perkhidmatan yang cekap dan sempurna TH Makkah itu.


Insya Allah, saya akan terus menyampaikan rakaman2 spontan begini untuk tatapan semua di tanahair dan di seluruh dunia.


Tabung Haji ternyata pengendali haji terbaik didunia! Syukur Alhamdulillah!


'Bersama Menyantuni Dhuyufurrahman!'

3 comments:

Maarof said...

Assalamualaikum Tuan Haji, mungkin di Maktab yang besar ada farmasi. Tetapi maktab saya dulu kecil dan doktor terus beri ubat setelah saya diperiksa. Itu lagi cepat, Tuan Haji.

MAHAGURU58 said...

Wa'alaikumsalam Tuan Haji.
Saya tak menafikan makluman Tuan Haji.
Mengambil kira akan jumlah jamaah yang sebegitu ramai di ibupejabat Tabung Haji sendiri di Hotel Abraj Al Janadiriyya dan adanya perkhidmatan yang begitu pantas oleh petugas farmasi di HQ TH sendiri, maka saya meraikan penghargaan jamaah haji seperti Hujjaj Adnan bin Yaacob yang begitu berterimakasih diatas mutu perkhidmatan farmasi TH yang beliau menerima.

Itu sahaja.

We need to appreciate efficiency in service wherever and whenever we come across such a rarity nowadays!

Carpedium!

Maarof said...

Assalamualaikum Tuan Haji,

Kakitangan klinik dan farmasi Tabung Haji di Makkah dan Madinah ialah dari Kementerian Kesihatan Malaysia. Pujian patut diberikan kepada mereka juga.

Selamat menunaikan Haji.