Part of the Do'a Iftitah

"Verily my solats, my ibadah, my life and my death I surrender to Almighty Allah, Creator and Lord of all the worlds. Never will I associate anything with Him. So am I commanded and I am of those who are Muslims."

The Muslim Bloggers Alliance

The Muslim Bloggers Alliance
Bringing Muslim Bloggers Together

Friday, December 02, 2011

Melayu Muslim yang bijaksana semakin pupus di Malaysia.

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh.


Saudara saudari seIslam denganku,


Kenapakah tajuk penulisan saya hari ini sebegitu?


Sebenarnya, sudah lama saya berpendapat sedemikian tetapi komen seorang yang menggunakan nama samaran A.Zawawi atau Zawawi.A baru baru ini menyarankan saya pula untuk menjadi 'Maulana Kerja2 Pungutan Sampah' di kota Makkah berikutan pendedahan saya tentang gejala pembuangan sampah sewenang wenangnya oleh para jamaah haji dari negara2 seperti India, Pakistan dan Bangladesh yang saya saksikan dengan mata kepala saya sendiri semasa menunaikan fardhu haji 1432Hijrah yang baru lepas membuatkan saya berkesimpulan begitu!


Komen merepek oleh manusia halimunan berkenaan adalah diantara sebab utama kenapa saya berpendapat bahawa manusia berbangsa Melayu Muslim yang bijaksana semakin pupus didalam Malaysia!


Inilah juga salah satu sebab mengapa saya tidak berapa gemar menerima dan melayan komen komen bertaraf sampah dari mereka yang tidak mempunyai jatidiri selaku manusia yang berakal dan bertimbangrasa serta berilmu?


Manusia Melayu Muslim yang pandai dan tahu menutur kata kata yang tersusun hasil dari pemikiran yang kritis dan bijaksana sememangnya boleh dikira tak seramai mana jumlah mereka dewasa ini didalam Malaysia.


Semakin ramai pula orang orang Melayu bengong yang menjahanamkan nasib dan masa depan sesama kaum dengan mereka sejak kebelakangan ini kerana gelojoh dan tak sabar untuk menguasai tampuk pemerintahan negara ini dengan terikut ikut budaya kurang ajar dan biadap terhadap sesama ummah.


Jika beginilah cara mereka berfikir serta degil dan sombong bodoh tak boleh menerima nasihat dan saranan yang baik seperti usulan saya supaya para jamaah haji antarabangsa menjaga kesucian dan kebersihan dikota yang di anggap sebagai paling suci didalam Ad Deenul Islam kita, maka saya hanya boleh serahkan nasib dan masadepan umat Islam seperti si Zawawi itu kepada takdir dan penentuan Allahu Rabbi.


Tidak ada maknanya hanya kita sahaja yang asyik disuruh bersabar tak sudah menghadapi kerenah dan kekurang ajarnya manusia manusia yang saya kira berbangsa Melayu dan beragama Islam tetapi kepala otaknya sarat bersarang pemikiran bertahap najis dan boleh dikategorikan sebagai bengong tak boleh di ajar lagi?


Satu lagi contoh bertambahnya spesis jenis berbangsa Melayu, beragama Islam tetapi golongan yang tak sadar diri di untung boleh kita lihat sedang bersorak menyokong kebiadapan terlampau seorang wakil rakyat parti harami DAP dibawah ini dipentas ceramah parti PAS Perak:Nga Kor Ming Wakil Rakyat Cina DAP Kaffir Harbi
Yang sedang mencaci cerca dan menghina YAB Dato Seri Dr Haji Zambry Abdul Kadir, Menteri Besar Negeri Perak Darul Ridzuan, sesama Islam dengan golongan penyokong parti PAS yang sedang gelak ketawa terkekeh kekeh itu adalah seorang wakil rakyat DAP kaffir harbi Nga Kor Ming!


YAB Dato Seri Dr Haji Zambry Abdul Kadir
Menteri Besar Perak Darul Ridzuan
Golongan bengong kurang akal itu kebanyakannya berbangsa Melayu dan  masing masing mengaku diri sebagai Muslim tetapi boleh semberono sahaja bergelak ketawa dan seronok bila saudara seagama mereka dicaci sebagai  'hitam metallic' dan 'haramjadah' oleh seorang wakil rakyat kaffir harami DAP!


Mamat mamat PAS yang berkopiah, berserban dan berjanggut ni tak sadar dirikah semasa peristiwa memalukan ini berlaku? Yang kita nampak semua mereka tak pula tengah lalok ke apa dengan mabuk sesudah menegok arak brandi atau todi?


Inilah salah satu buktinya bahawa golongan Melayu Muslim yang bijaksana semakin pupus di Malaysia.


Saya mengambil gambar ini semasa YAB Dato Seri Dr Hj Zambry Abdul Kadir turut serta didalam Rombongan Haji 1432 Hijrah Perdana Menteri Malaysia melawat ibupejabat Tabung Haji Malaysia di Abraj Al Janadiriyya, Makkah al Mukarramah, Arab Saudi. 
Mamat2 PAS mentertawakan seorang saudara seIslam dengan mereka yang dihina secara terbuka oleh seorang kaffir harami Cina DAP di pentas PAS Perak! 


Bukankah ini membuktikan bahawa tidak ada unsur keIslaman sejati didalam jiwa mamat2 PAS yang sudah dicemari dengan hasutan syaitan DAP? Menghina seseorang dek kerna warna kulitnya sama seperti menghina sahabat Rasulullah SAW, Sayyidina Bilal Radhiallahu Anhu yang berbangsa Habsyi Afrika!


Sayyidina Bilal yang merupakan salah seorang yang dijanjikan syurga Allahu Ta'ala malah didalam peristiwa Israk Mikraj Rasulullah SAW, diriwayatkan Nabi bahawa tapak kaki Sayyidina Bilal kedengaran disana?


Bila Rasul Sallalahu Alaihi Wassallam bertanya kepada Sayyidina Bilal akan apakah amalan beliau sehingga mendapat sebegitu tinggi ganjaran dan pahala dari Allahu Ta'ala, maka Sayyidina Bilal Radhiallahu Anhu menjawab bahawa ia tidak pernah lekang dari melaksanakan solat sunat wudhu sejak memeluk agama Islam!


Sampai hati mamat2 PAS ini turut serta menghina seorang hamba Allah hanya kerna ia berkulit hitam?


Apakah mamat2 PAS ini berkira bahawa para malaikat Allah akan membezakan diantara mereka yang berkulit cerah atau gelap? Jika iya mereka berfikiran begitu, maka terbuktilah bahawa kefahaman Islam yang ada didalam mereka tidak sempurna dan hanya Islam ikut ikutan belaka! Tak berilmu didalam ertikata sebenar. Hanya menjadi pak turut dan beramal entah apa apa?


Katalah apa pun untuk cuba menegakkan benang yang basah; tak akan merubah hakikat keadaan hari ini dimana kaffir kaffir harbi didalam negara ini sudah semakin naik tocang dan telah berani mengutuk, mencerca dan memaki hamun orang orang beragama Islam didalam negara Malaysia, bekas Tanah Melayu ini kerana sesama Melayu yang kononnya Muslim ini sudah semakin ramai yang berakal tolol disebalik penampilan wajah dan imej mereka sebagai Muslim!


Tak boleh ditegor dan di nasihat. Bagaikan pekak badak dan berakal terencat golongan golongan yang bertopengkan imej warak dewasa ini. 


Semakin lama semakin tebal kulit mereka dan pendek akal fikiran mereka diselaputi rasa kebencian terhadap saudara seIslam angkara nafsu murka dan dendam berhasad dengki sesama sendiri!


Tak ada gunanya kita menasihati golongan yang buta mata hati mereka akibat sudah begitu lama bergaul dan berpakat dengan kaffir harbi harami DAP serta sealiran dengan mereka didalam PKR! Jatuh haram menyokong musuh2 Islam ini!


Makanya saya berpegang kepada tekad saya tidak mahu lagi melayan sebarang komen dari mereka seperti Zawawi itu tadi dan sesiapa sahaja yang termasuk golongan Melayu bengong didalam negara ini.

Harap maklum.


Wassalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh.

6 comments:

nFx said...

Dalam Diri kita ada rohani n jasmani...

Dari kecik sampai kebesar kita hanya mentelaah perkara yang jasmani..secara rohaninya kita lihat dgn sebelah mata..salah siapa??

Salah diri kita sendiri...yea, salah kebodohan kita sendiri sebab malas belajar n suka dipelajari...kejatuhan satu2 tamadun juga disebabkan oleh kemalasan mencari ilmu n perasaan bongkak, dengki, busuk hati n berangan menjadi yg paling bkuasa...

Umat islam perlu mengeluarkan produk sendiri, baik dari segi pemakanan, percaturan ekonomi, perundangan masyarakat, financial planning n segalanya...untuk menunjukkan islam adalah terbaik...pemimpin islam pemimpin disegani...bukannya bercakap pasal pembangunan, kemajuan, sedangkan pembangunan n kemajuan yang dinampakkan dilukis oleh mereka bukan beragama islam...

nFx
noframex.blogspot.com

CuteOven said...

Assalam...

Memang susah bercakap dgn dia orang ni...walau betul mereka tetap kata no...

krakatau said...

Sebab itulah islam itu tertegak ditangan mereka yang AHLINYA.AHLINYA ialah nabi dan rasul,ulamak yang warisatul anbiayak ,orang soleh dan mukmin yang benar perjalanannya.
Salam.

HALIM MAD LAZIM said...

assalamualaikum

saya berdoa usaha murni tuan untuk mengembangkan syiar Islam akan sentiasa dilimpahi rahmat Allah swt hingga akhirat....amin..

al-ghazali said...

Budaya caci mencaci dah jadi asam garam politik Malaysia. Selepas 50 thn mereka, mereka tidak menunjukkan kematangan sebaliknya emosional dan kebudak-budakan. Diharap orang2 Melayu dan Islam tidak terikut-ikut dgn cara ini. Pada saya PAS hanyalah sebuah parti politik biasa bukan pejuang Islam sebenar.

nFx said...

apa yang perlu sekarang adalah menggabungkan kesemua ketua-ketua kumpulan penggerak dasar2 islam...yang memperjuangkan islam....PAS kata lain, UMNO kata lain, KHILAFAH kata lain...IKHWAN kata lain...umat islam masa akan dtg akan semakin konfius...siapa perlu diikuti...

nFx
noframex.blogspot.com