Part of the Do'a Iftitah

"Verily my solats, my ibadah, my life and my death I surrender to Almighty Allah, Creator and Lord of all the worlds. Never will I associate anything with Him. So am I commanded and I am of those who are Muslims."

The Muslim Bloggers Alliance

The Muslim Bloggers Alliance
Bringing Muslim Bloggers Together

Friday, January 06, 2012

Rebellious Recalcitrants of the Malaysian Opposition

Ever since Malaysia's 4th Prime Minister Tun Dr.Mahathir Mohamad sacked his 3rd Deputy, Anwar Ibrahim from office and all other official designations, Malaysia has been witnessing street protests after street protests, demonstrations and general agitations to rebel initiated by the latter, bringing about a state of unrest in this multi-ethnic, multi-faithed nation of 28 over million people.


The first two deputies of Mahathir didn't take to the streets to vent their frustrations of being robbed of their chances to be the nation's next premier after Dr.M.






They went about their ways and one of them, Tun Ghafar Baba passed away a broken hearted man after having diligently served his party UMNO and the Malaysian Government for so many years.


Allahyarham Tun Ghafar Baba was a man not known to go against the grain and he abided by the dictates of his superior without any dissension. He came from an era where the rule of law prevailed and not that many scandals came to light unlike the trend to become 'Judas Iscariots' nowadays!


Musa Hitam was also not known to stab Mahathir in his back. The closest someone came to wrest the PM's seat from Tun Dr.M was the Kelantan prince Tengku Razaleigh Hamzah in 1987.
Tan Sri Musa Hitam 


Tengku Razaleigh had lost to Mahathir by just 43 votes in the UMNO party elections. Musa Hitam and Abdullah Badawi had supported Tengku Razaleigh in his bid to challenge Mahathir for the party presidency and consequently for the PM's seat.


To this date Mahathir hasn't been too chummy with the Team 'B' leaders. 


Come Anwar Ibrahim, the then student leader whom Mahathir had groomed to be his protege and designated successor, the nation witnessed sort of a 'Dr.Jekyll and Mr.Hyde' syndrome take root in the person of Anwar Ibrahim when he started getting too big for his breeches and the air was thick with his plans to derail Malaysia's then longest ruling Prime Minister.


Anwar Ibrahim was unceremoniously sacked in 1998 from being the Deputy Prime Minister and stripped from all his government official positions after found guilty by the courts for corruption and abuse of his office. 


He was sentenced to serve 6 years in prison starting from 1999. In the year 2000, he was further sentenced to 9 more years in jail after being accused of having sodomized his personal driver and found guilty as well.


In 2004, the Federal Court reversed the decision for the 2nd charge and released him from prison.


After being released from prison, the vengeful Anwar started his campaign of toppling the ruling BN Federal Government and to this day, remains a thorn in the Malaysian Federal Government's side, campaigning unrelentingly to be the Malaysian PM if it is the last ever thing he does?


Malaysians are now divided between wanting to see changes in the country but not willing to trust those in Anwar's led Malaysian Opposition for fear of seeing another set of crooks come in to replace those who aren't squeaky clean so to speak?


The way things have been taking place in this country doesn't promise those of us peace loving citizens a restful future.


Instigators from the DAP-PKR and PAS Opposition parties have and are riling up impressionable young rebels from amongst the Malaysian university and college students to try and topple the ruling BN Malaysian Federal government by way of street protests ala the Middle Eastern countries such as Tunisia, Egypt, Libya, etc.


The main obstacles that these rebels face are the couldn't care less attitude of the general Malaysian public who would not take their dangled 'freedom of this and that' bait and usually such street protests would fizzle out at the very first few blasts of the Federal Reserve Units of the Royal Malaysian Police force's water cannons and swingings of their truncheons!


Most Malaysians would not be bothered to become sacrificial lambs for those who are just out to enrich themselves and feather their own personal nests in the guise of fighting for freedom, bla bla bla.


The ones that do so are usually made up of those who would be 'clueless' and don't really understand what the hell such protests are really all about in the first place?


The devilish ones calling the shots and organizing these illegal protests are usually the ones who would stand to gain when and if they really get to seize power through such irresponsible means?


The 13th GE is just around the corner but for those recalcitrants who would rather take to the streets and cause general mayhem, they just can't wait to taste power?


That is if the majority of peace loving Malaysians are so gullible and willing to stake their future on those who'd waste no time to run riot and cause irreparable damage to our nation's economy and image before the whole wide world?


All I wish for is for sanity to return to these rioting recalcitrants to stop for a while and look back at what is the result of all their disturbing of the peace and harmony of this nation?


You're not happy with the BN? No worries. Just exercise your choice and freedom to vote for whoever you want as your future leaders in the next GE!


Whoever comes into power gets to rule over us. Fair and clean.


Kelantan MB Dato Nik Aziz
Do not destroy this fledgling nation of just 55 years just because Anwar Ibrahim or even Nik Aziz for the matter wants to warm their butts in the PM's seat of power in Putrajaya.


We all are living between the 5 daily prayers and will die at any given moment by the Will of Allah.


True Muslims won't waste their time wreaking havoc in the lives of millions of peace loving fellow citizens if they really come to think of all the consequences of running this country down because of their greed and lust for temporal power here on Earth.


Think before you screw up not only your own lives but of those who are your own loved ones and fellow citizens of the Kingdoms of Malaysia.


Yes! Kingdoms.


We are the only nation on Earth with so many Kings! 9 Malay Sultans to be exact and 4 pseudo ones who get to play Governor @ Yang Di Pertua Negeri every 4 to 5 years once at whoever is the ruling Supreme King's pleasure!


:)


Another thing peculiar to Malaysia. 


Now, everyone can be a 'Datuk'!


All you have to do is be able to sing song and act. You don't have to be an academy award winning superstar, either.


Just enjoy yourselves gallivanting on stage and national tv, whilst making big bucks and voila! You might just get selected to present yourself at any of those royal palaces and be honored with such a title! :)


People are calling for one such undeserving title to be revoked on account that the holder is the Chief Recalcitrant Rebel who's rumored to be wanting to be Malaysia's first ever President if it ever decides to anoint the Recalcitrant One as its Supremo Uno Leader?


Na'uzubillahiminzalik!


May Allah Forbid!


At this moment, I'm just bewildered as to what stunt the rebels are gonna pull next?
Sleeping on the road has been achieved in Kuala Kangsar.

Guitars are being strummed before the mimbars of our nation's masjids and rocker ustaz's are coming to the fore screaming their lungs out in the masjid's prayer halls under the label of new ways to reform those who'd once been the hardcore entertainers of this Bolehland and are now wishing to repent?


Rock oo!!!


What's next???


I'm just ready for anything. :)


Malaysia Boleh, ma!









9 comments:

ibnuhusain said...

salam...
sacked after found guilty by the courts tu tak tepat la tuan ;)

hasan

MAHAGURU58 said...

Wa'alaikumsalam ya ibnuhusain,

Habis apakah yang Anwar Ibrahim buat dipenjara Sg Buloh?

Rehat dan Rawat?

Cuba ke http://thestar.com.my/special/anwar/chronology.pdf

Bukankah Mahkamah mendapati ia bersalah dan menjatuhkan hukuman 6 tahun penjara keatasnya?

Apakah ibnuhusain ada penjelasan lain?

hamsor said...

salam bro haji..

Dalam soal penyokong tegar dalan umno lagi ramai sehingga pemimpin yang rasuah, salahgunakuasa, penyelewengan, menipu, bunuh, merompak wang rakyat terus dipertahankan di atas nama ketuanan melayu.

Sehingga kini ada orang yang bukan hanya taat setia, berbudi malah apa saja yang dibuat Mahathir semuanya betul belaka dan akan sanggup bermatian ala hang tuah.

Saya pun tak hairan jika penyokong tegar umno percaya sakan dengan komen media perdana mereka. Sebagai ahli umno dah masak dengan goreng media perdana milik umnobn.


Kalau anwar terpenjara, umno akan bersorak keriangan kerana kononnya btoi la anwar adalah kaki liwat. Dalam keriangan,rupa2 nya itulah ketawa terakhir umno sebelum kalah dalam pru 13, macam kisah mb dengan penyapu. Ketawa bila bagi hadiah penyapu kepada penjawat awam. Akhirnya pru 12, kalah hilang negeri terlebih malang didapati bersalah oleh mahkamah dan mungkin terpenjara.

Najib kena ingat bukan Anwar seorang saja musuhnya. Ramai lagi yang akan jadi musuh selepas hakim memutuskan Anwar masuk penjara.

hamsor said...

melayu mudah lupa bro...sekarang mamak pon mudah lupa..hehehe

Bukankah Anwar didapati tidak bersalah oleh mahkamah selepas beliau keluar penjara selama 6 tahun? Mahkamah membuat keputusan Tak bersalah setelah Anwar merengkok dalam penjara selama 6 tahun?

Anwar salahgunakuasa pada tahun 1999/2000?

Salahgunakuasa kerana memanggil pegawai penyiasat ke pejabatnya utk mengetahui tuduhan sodomi? Mahathir tak pernah panggil IGP ke pejabat beliau ke? Abdullah Badawi tak pernah panggil IGP ke? Najib tak pernah kawtim ke dengan IGP? Dalam hal perjumpaan tersebut bukan ke Anwar di sabitkan rasuah? Tapi rasuah tanpa tukartangan dengan wang? commonlah bro...

ada dua pilihan.. Nak beri undi pada siapa untuk memerintah?

Nak beri undi kepada umnobn yang sedang menjahanamkan negara dengan rasuah, salahguna kuasa dan penyelewengan atau PR yang sedang membenteras rasuah.

Kalau BN kalah pru 13...mahkamah kena buka sampai malam bicara kes pecah amanah wang negara.

nota:
Kalau pemimpin berlaku, dan dilihat berlaku adil dan tidak sombong, semua masalah ni tak timbul dan kita semua hidup lebih selesa.

hamsor said...

bro...masih ingat ustaz ramlan porigi dan bagaimana beliau dimanipulasi untuk upacara sumpah saifool di masjid wilayah?

dan ini kata2 beliau sewaktu menafikan beliau bukan imam besar masjid tersbut seperti yang diwar-warkan oleh media BN.

“Saya bukan Imam besar di situ saya cuma imam biasa sahaja. Imam besarnya ialah Haji Abdul Malek Saleh. Di televisyen mengatakan saya Iman Besar di situ salah sama sekali kerana kehadiran saya di situ untuk menikahkan pasangan pengantin.

Bila sudah upacara angkat nikah tiba-tiba saya diajak ke program sumpah Saiful untuk menjadi saksi mendengar jika sekiranya tersilap perkataan terutamanya kalimah bahasa Arab,” ujarnya di hadapan ribuan jemaah.

Menurutnya, pada pukul 6.05 petang semasa menunggu tiba-tiba Saiful datang dengan beberapa orang dan terus membaca sumpah laknatnya.

Beliau juga memohon maaf kepada semua rakyat Malaysia kerana hadir dalam program berkenaan dan berharap pengakuannya malam ini mengakhiri tangapan buruk terhadapnya sepertimana yang tersiar dalam media dan internet.

and do you what happen to him after he said this truth?? he was sacked right away!

Supar Yop said...

Yang pentingnya, Saifool bersumpah junjung Quran, tak kira pakai Imam Bidan Terjun atau tidak. Poringgi pun tetap Imam, walaupun bukan Imam Besar.Dia dipanggil jadi saksi mendengar jika sekiranya tersilap perkataan terutamanya kalimah bahasa Arab.Ok lah tu, bukan disuruh bersumpah sekali.

Tengok la Bro Anwar yg korang sanjung2 kan tu dlm kes bicara liwat Saifool, Mengapa Anwar tidak membela diri dia sendiri dalam Mahkamah? Semasa diberi peluang membela diri, Anwar memilih tidak mahu memberi keterangan bersumpah. Dalam kes tahun 1998, Anwar berani angkat sumpah dalam Mahkamah dan memberi keterangan bersumpah. Memberi butiran apa yang dia dakwa konspirasi. Soalan Hakim dijawab, soalbalas Pendakwaraya dipatahkan!

Tapi kali ini, Anwar langsung tidak angkat sumpah dalam Mahkamah! Anwar langsung tidak memberi keterangan bersumpah! Peluang terbuka luas depan Anwar untuk membela diri dia. Tapi tidak mengambil peluang tersebut!
DIA TAKUT DIMAKAN SUMPAH!!

hamsor said...

ada jugak manusia yang lebih percayakan sumpah dari hukum al-quran...

sumpah itu melayu.
al-quran itu islam!

kesian kat dia..

hamsor said...

apa nak buat...52 tahun diperintah BN/umNO, masih ramai melayu yang yang jahil tentang islam...

Dalam satu ceramah Anwar Ibrahim pernah baca ayat “wa makaruu wa makar ALLAH, wa ALLAHu khairu l-maakireen” = dan mereka mengatur tipu muslihat, dan ALLAH pula mengatur, dan ALLAH adalah yang sebaik-baik pengatur – tipu muslihat ..[Ali Imran (3) : 54].

Oleh itu secara tidak langsung Anwar bermaksud Allah akan bakal menghukum orang yang menipu. Jika Anwar yang menipu dia sendiri akan menerima akibatnya umpama dirinya sendiri dilaknat.

Dalam kes Saiful bersumpah adalah TIDAK menepati kehendak Islam. Pertama, sumpah itu hendaklah dilafazkan banyak kali sehingga dia menjadi letih, akhir sekali disudahi dia Saiful itu dilaknat Allah jika dia bercakap bohong.
(ini SUMPAH2 siap masuk tv bagaikan superSTAR, sudah dikomersialkan, dan menjadi satu upacara yang di'sanction' oleh kerajaan pulak bagi yang mahu menghentam anwar, padahal superstar yang kononnya dirogol dan disuruh mengadaikan jubur pada orang tua berumur 60AN...)

Kedua, bersumpah itu hendaklah ke atas dirinya sendiri, bukan membabitkan keluarga dan keturunannya.

Ketiga, dia tidak boleh menyebut dilaknat sampai kiamat.

Keempat, sumpahnya tidak boleh memberi apa-apa kesan hukum terhadap Anwar Ibrahim yang dituduh kerana sumpah itu hanyalah tuduhan, kita tidak wajib percaya kepadanya.

Kelima, sumpah yang dibuat hendaklah dibuat dalam mahkamah syariah bukan dalam masjid.

Keenam, sumpahan dia boleh menyebabkan dia tidak boleh diterima saksi selama-lamanya kerana sumpahnya ialah munuduh, tak kira dia sebut dengan nama Allah atau tidak.

Ertinya, dia secara terbuka mengaibkan maruah orang. Maka dengan itu dia perlu membawa 4 orang saksi yang beriman, kalau tidak dia kena sebat 80 kali.

Anwar Ibrahim hanya perlu diam kerana dia berada di pihak yang dituduh. Tambahan pula Saiful bersumpah dengan nama Allah membabitkan soal ugama dan syariah dan tempatnya ialah pengadilan secara syariah.

Jadi Saiful sudah mempermain-mainkan ugama, iaitu menolak hukum QAZAF, samalah dia menjadi kufur. Macam tersebut dalam Al-Qur’an: ” a fa tu’minuna bi ba’dhi _l-kitab wa ta’furuna bi _l-ba’dh ” = adalah kamu beriman kepada sebahagian kitab dan kamu kufur kepada bahagian yang lain?
[Al-Baqarah (2) : 85].
(bro haji mungkin sudah membiasakan diri dengan ayat ini ketika zaman berdakwah di tanjung dulu)


Kalau betul sekalipun Anwar meliwat dia, adalah lebih baik dia diam kerana perbuatannya ialah hukum QAZAF. Kalau dia engkar hukum QAZAF, ertinya dia menolak hukum Islam!

manfrommachap said...

"I swear, by the moon and thars in the sky"

That's what Saiful had done and its a pity that a whole lot of Muslims went along. Thanks hHamsor, for enlightening me.