Part of the Do'a Iftitah

"Verily my solats, my ibadah, my life and my death I surrender to Almighty Allah, Creator and Lord of all the worlds. Never will I associate anything with Him. So am I commanded and I am of those who are Muslims."

The Muslim Bloggers Alliance

The Muslim Bloggers Alliance
Bringing Muslim Bloggers Together

Wednesday, June 20, 2012

Corolla Buruk empunya cerita ~ Macam2 ada!

Semasa memandu melalui Jalan Yaacob Latiff berhadapan Velodrom Cheras di KL pagi tadi, saya terpandang kereta diatas ini yang memang sangat2 menarik perhatian!

Apa tidaknya? Tengok sahaja lah keadaan luaran kereta itu! Macam macam ada! Pelbagai bentuk penulisan dan mesej yang dipaparkan tuanpunya kereta itu!

Saya sendiri berasa bahawa dengan memaparkan pelbagai mesej begini boleh menyebabkan pemandu2 lain ralek @ hilang tumpuan terhadap pemanduan sebab mereka termasuk saya tadi ingin melihat apa yang ditulis itu?

Boleh menyebabkan kemalangan jalanraya beb!Sila lah klik pada setiap paparan imej di atas untuk melihat mesej mesej yang terdapat pada badan kereta tersebut dengan lebih jelas.

Yang saya rasa merepek dan merapu adalah notis 'FREE MASSAGE' dengan konotasi maksiat! B2B kalau tak salah saya merujuk kepada urutan 'Body to Body' dan kemudian BJ yakni seks oral!

Apa tidak menyalahi undang undang kerja merapu ni?

1 comment:

Rul gOaL said...

assalam..menyalahi undang2 itu tidak la setahu saya.. akan tetapi mesej yg tuan punya kereta tu bawa tidak baik ,, maka kita jgn menilai sesuatu itu kepada luaranya sahaja.. berkemungkinan ada maksud dia yg tersendiri kali..