Part of the Do'a Iftitah

"Verily my solats, my ibadah, my life and my death I surrender to Almighty Allah, Creator and Lord of all the worlds. Never will I associate anything with Him. So am I commanded and I am of those who are Muslims."

The Muslim Bloggers Alliance

The Muslim Bloggers Alliance
Bringing Muslim Bloggers Together

Friday, August 31, 2012

Merdeka! Merdeka! Merdeka! Video semangat anak2 dan cucu saudaraku!


Betapa bersemangatnya anak2 dan cucu saudara Mahaguru58 yang dirakam di Kuantan, Pahang pada tanggal 30hb Ogos 2008!

4 tahun yang sudah semasa mereka masih budak2 lagi!

Sekarang dah membesar jadi anak2 dara dah! Tak adanya nak sudi bernyanyi sakan bersemangat seperti didalam video ini lagi! :P

Apa apapun saya amat menghargai kesudian mereka menyemarakkan semangat meraikan kemerdekaan tanahair kita ini pada tahun 2008 itu.

Rakaman ini akan menjadi kenang kenangan sepanjang masa dan mereka boleh menontonnya sampai bila bila selagi belum tiba Yaum al Kiamat kerana sudah saya memuatnaikkan ke akaun YouTube saya dan di abadikan didalam blog ini.

Arwah abang ipar saya ada didalam rakaman ini sedang menjadi konduktor tak berbaju ditepi kiri. Rakaman ini diambil diruang garaj rumah arwah di Kuantan.

Arwah meninggal dunia pada tahun 2010 akibat diserang sakit jantung. Semoga ruhnya aman di Yaum al Barzakh! Amin. Al Fatihah!

Cucu saudara saya Muhammad Amir Rafiq berjubah didalam rakaman ini. Berusia 3 @ 4 tahun semasa penggambaran video ini. Sekarang Amir Rafiq sudah bersekolah! Begitu cepat masa berlalu.

Semoga mereka semua membesar dengan selamat dan berjaya didalam kehidupan masing masing. Amin Ya Rabbal Alamin.

Selamat Menyambut Hari Kemerdekaan Malaysia yang ke 55!

No comments: