Part of the Do'a Iftitah

"Verily my solats, my ibadah, my life and my death I surrender to Almighty Allah, Creator and Lord of all the worlds. Never will I associate anything with Him. So am I commanded and I am of those who are Muslims."

The Muslim Bloggers Alliance

The Muslim Bloggers Alliance
Bringing Muslim Bloggers Together

Thursday, August 01, 2013

Boria Hijau Kuning ~ Pi'ee, Allahyarham M.Shariff dan Mamu Maidin - Skim Cepat Kaya!Boria Hijau Kuning  dari kiri [Shafi'ee Jaafar @ Pi'ee, Allahyarham M.Shariff dan Maidin

Jom kita layan sekejap persembahan Lagenda Boria Negara yakni Kumpulan Boria Hijau Kuning yang terdiri dari pelakon filem komedi Pi'ee [Shafi'ee Jaafar], Allahyarham M.Shariff pemimpin Kugiran The Zurah dan pelakon filem komedi termasyhur Maidin! Sedap sungguh suara2 mereka ini. Orang sekarang tak boleh 'challenge' lah depa ni! 

Kalau tak silap saya, mereka di uruskan oleh Tuan Omar bin Hashim, salah seorang pelopor dan penggiat seni persembahan Boria Pulau Pinang. Tuan Omar juga di kenali sebagai OMARA dan menulis di mamutanjung.blogspot.com 


Omara [tengah] sedang beraksi lawak dengan Pi'ee serta Sharifah, bakat baru dunia boria Pulau Pinang. Beliau boleh dihubungi di 013-4220091. Dengar kata Pak Omar masih ada stok lagu2 boria ni.Semoga akan ada pelapis baru kepada kumpulan kumpulan Boria termasyhur seperti Boria Hijau Kuning di atas. Maju lah Boria untuk Malaysia!!!

Yarriba! Yarriba!

No comments: