Part of the Do'a Iftitah

"Verily my solats, my ibadah, my life and my death I surrender to Almighty Allah, Creator and Lord of all the worlds. Never will I associate anything with Him. So am I commanded and I am of those who are Muslims."

The Muslim Bloggers Alliance

The Muslim Bloggers Alliance
Bringing Muslim Bloggers Together

Tuesday, October 22, 2013

PM Najib Tun Razak ~ Apakah tuan tak faham maksud Firman Allah ini?

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh.

Saya ada beberapa soalan ringkas tetapi amat penting yang di tujukan khusus kepada Perdana Menteri Malaysia yang bersetuju dengan tuntutan Kristian supaya pihak gereja menggunapakai kalimah 'Allah' sebagai gantinama untuk perkataan 'Tuhan' didalam Bible? 

Sila lihat juga : TIME

Rujukan : The Star Online.


Published: Tuesday October 22, 2013 MYT 12:00:00 AM
Updated: Tuesday October 22, 2013 MYT 6:57:27 AM

Christians in Sabah and Sarawak can continue using 'Allah'

  
Email
Facebook
53
KOTA KINABALU: Christians in Sabah and Sarawak can continue using the term “Allah” in their worship, as the Federal Government will honour the 10-point solution on the issue made in 2011.
Stating this, Prime Minister Datuk Seri Najib Tun Razak also advised all groups not to politicize the issue “as they will be playing with fire that can eventually burn them”.

The Court of Appeal decision to uphold the Home Ministry’s ban on the use of “Allah” in the Catholic publication The Herald does not affect the Christians of Sabah and Sarawak, he said.'
Apakah tuan sanggup berhadapan dengan Allah Subhanahu Wa Ta'ala di Padang Mahsyar kelak diatas tuduhan bersekongkol dengan Kuffar didalam menyekutukan Allahu Rabbul Alamin dengan 'Tuhan Trinitas 3 Dalam 1' sembahan Kristian?
Apakah boleh dibenarkan Kristian Sabah dan Sarawak menggunakan kalimah 'Allah' dengan sebebas bebasnya manakala Kristian Semenanjung Tanah Melayu di sekat?

Apakah di Sabah dan Sarawak tak perlu di ambil kira akan natijah yang akan di hadapi umat Islam di sana?
Logik apakah tuan pakai?
Soalan ini di tujukan kepada PM Najib Razak sebab beliau lah yang jelas bersetuju Kristian Sabah dan Sarawak bebas gunapakai kalimah Allah sedangkan Ketua2 Agama Islam Malaysia ~ YDP Agong serta Sultan2 dan Raja Melayu diam membisu ; tidak berbunyi langsong tentang perkara sepenting ini!
5:73
Transliteration
Laqad kafara allatheena qaloo inna Allaha thalithu thalathatin wama min ilahin illa ilahun wahidun wa-inlam yantahoo AAamma yaqooloona layamassanna allatheenakafaroo minhum AAathabun aleem
Sahih International
They have certainly disbelieved who say, " Allah is the third of three." And there is no god except one God. And if they do not desist from what they are saying, there will surely afflict the disbelievers among them a painful punishment.
Malay
Demi sesungguhnya telah kafirlah orang-orang yang berkata: "Bahawasanya Allah ialah salah satu dari tiga tuhan". Padahal tiada Tuhan (yang berhak disembah) melainkan Tuhan yang Maha Esa. Dan jika mereka tidak berhenti dari apa yang mereka katakan itu, sudah tentu orang-orang yang kafir dari antara mereka akan dikenakan azab seksa yang tidak terperi sakitnya.Soalan soalan seterusnya ingin saya tujukan kepada alim ulamak didalam negara ini tanpa membezakan pegangan politik mereka.

Apakah tuan tuan bersedia di hadapkan di Mahkamah Agong Allahu Ta'ala di atas tuduhan yang sama?

Menjual kepentingan agama Islam nan Suci demi menjaga kepentingan periok nasi masing masing???

Ulama yang diam membisu terhadap keputusan Kerajaan Persekutuan Malaysia ini turut menanggung dosa pengkhianatan terhadap Ad Deenul Islam di Malaysia.

Demi undi dan kehidupan dunia sementara ini, segala gala nya di lacurkan oleh 'Ulul 'Amri Malaysia!

Apakah kalian mahu mengundang murka Allah menimpa bumi tanahair kita ini?

PM Najib dok sebut tentang api yang akan membakar barangsiapa yang membincangkan perkara ini.

Apakah tuan PM lupa akan Api Neraka Jahannam yang menanti barangsiapa yang melacurkan kesucian Kalimah Allah demi kepentingan kuasa politik dan kedudukan sementara di dunia nan fana ini?

Surah An Nisa Bab 4  Ayat 115 :


4:115
Transliteration
Waman yushaqiqi arrasoolamin baAAdi ma tabayyana lahu alhuda wayattabiAAghayra sabeeli almu/mineena nuwallihi ma tawallawanuslihi jahannama wasaat maseera
Sahih International
And whoever opposes the Messenger after guidance has become clear to him and follows other than the way of the believers - We will give him what he has taken and drive him into Hell, and evil it is as a destination.
Malay
Dan sesiapa yang menentang (ajaran) Rasulullah sesudah terang nyata kepadanya kebenaran pertunjuk (yang dibawanya), dan ia pula mengikut jalan yang lain dari jalan orang-orang yang beriman, Kami akan memberikannya kuasa untuk melakukan (kesesatan) yang dipilihnya, dan (pada hari akhirat kelak) Kami akan memasukkannya ke dalam Neraka Jahannam; dan Neraka Jahannam itu adalah seburuk-buruk tempat kembali.Sekadar bertanya?

Bagi tuan tuan dan puan puan sesama Islam di Malaysia, jika mahu kenal siapa dia para pembela Islam di tanahair kita ini, sila saksikan wajah2 dibawah ini:


Yang saya kenal di antara mereka di atas adalah Dato' Zainul Rijal bin Abu Bakar (Presiden Persatuan Peguam Muslim Malaysia ~ # 3 dari bawah sebelah kiri.

Tuan Azril Mohd Amin, Timbalan Presiden Persatuan Peguam Malaysia # 3 dari kanan.

Dato Haji Mustapha Ma ( Presiden Persatuan Cina Muslim Malaysia ~ Hero berjanggut putih # 4 dari kanan.

No comments: