Part of the Do'a Iftitah

"Verily my solats, my ibadah, my life and my death I surrender to Almighty Allah, Creator and Lord of all the worlds. Never will I associate anything with Him. So am I commanded and I am of those who are Muslims."

The Muslim Bloggers Alliance

The Muslim Bloggers Alliance
Bringing Muslim Bloggers Together

Tuesday, June 10, 2014

Ahli ahli Parlimen BN ramai ponteng ke Dewan Rakyat! Sudah penat memerintah ke?

Setiap kali ada pilihanraya samada yang UMUM atau pun Pilihanraya Kecil, bukan main beriya iya mereka berkempen!

Beratus ratus juta ringgit di hamburkan untuk bahan bahan kempen seperti bendera bendera, stiker, gitu gini, rapat umum, kenduri kendara dan suapan merata rata!

Bukan sikit syeh!

Duit belanja mengadakan pilihanraya itu jika di berikan pada kita, sepuluh keturunan makan tak habis! Sungguh!!!


Semua nya seolah olah memang benar benar nak menambat hati rakyat supaya mengundi calon pilihan pucuk pimpinan tertinggi parti masing masing!

Namun selepas di undi rakyat dan bersumpah setia konon akan melaksanakan tugas yang di amanahkan demi kemajuan negara tercinta Malaysia ternyata semua nya DRAMA BELAKA!!!
IYE!!! PENIPU TAHAP GABAN!!!

YB KONON??? KAKI PONTENG DEWAN RAKYAT!!!

HALAL SANGAT KAH KAMU MAKAN DUIT ELAUN SEBAGAI AHLI PARLIMEN KAWASAN KAMU JIKA PONTENG MEMANJANG????

SAKIT HATI INI bila menonton siaran langsong di TV hari ini dan menyaksikan kebanyakan kerusi ahli ahli Parlimen BN kosong belaka! Yang ada cuma segelintir kecil sahaja!

Selesa saja Ahli Ahli Parlimen DAP dan PKR meluahkan rasa dan impian mereka terus terakam di dalam Hansard Parlimen pagi tadi tanpa ada sebarang hujah dari pihak lawan mereka yakni YB YB yang mewakili pihak kerajaan BN tak hadir di dalam dewan sepanjang perbahasan mereka!

Ng Wei Aik dgn Teresa Kok belasah Ridhuan Tee kaw kaw dalam Dewan Rakyat tadi minta Kementerian Pendidikan siasat dan ambil tindakan ke atas Ridhuan Tee yang keras dan dengan tegas membela Melayu tetapi Ahli Parlimen BN tak ada untuk bela dia tadi!

Teresa Kok yang terus memusuhi Islam dan Melayu dengan selambanya meminta pihak Kementerian Pendidikan mengambil tindakan ke atas Ridhuan Tee kerana mencetuskan kemelut dan merosakkan keharmonian kaum kata nya!Yang dia dok menghina umat Islam dan Melayu serta pemimpin BN tak ada pula dia nak ambil kira!

Ng Wei Aik si muka komunis bintang tiga selamba derk menyuruh mamak Nasi Kandar di Penang untuk tutup kedai dan balik India tak ada pula merasa diri kaki kacau keharmonian negara dengan tindakan diktator nya di Penang?Mana hilangnya segala YB YB BN? Makan elaun Ahli Parlimen buta???

Semasa kempen PRU dan PRK bukan main galak minta di undi! Bila dah di lantik ponteng hadir ke Dewan Rakyat untuk membela dan memperjuangkan nasib rakyat!

Berjuang apa ke benda syeh? Nak isi tembolok masing masing je!

Munafik nama nya jika begini kelaku YB YB BN!

Bukan Yang Berhormat nama nya tetapi Yang Berkhianat!

No comments: